Pop-up restaurace Piazzetta hotelu Four Seasons s poklesem teplot na hodnoty kolem nuly změnila svou tvář. Atmosféru sluncem zalitého italského městečka nahradila vánoční nálada, nechybí tu dokonce ani ohniště na opékání marshmallows. více
V centru Prahy byl v první polovině října otevřen nový wine & champagne bar. Zaměřuje se na autentická vína, jež mu dala také jméno – Autentista. Jeho majitelé Bogdan Trojak a Antonín Suchánek si malé cíle nekladou. Rádi by se do budoucna zařadili mezi nejlepší bary s naturálními víny v Evropě a pro hosty chtějí být jasně identifikovatelným wine spotem nabízejícím seriózní vína za seriózní cenu. Kromě nich do Autentisty pustili ještě výběrovou kávu, domácí dezerty a fermentované bowls. více
Od loňského prosince neumožňuje česká legislativa označovat piva jako deseti- či dvanáctistupňová. Ta první patří nyní do kategorie piv výčepních, silnější mezi ležáky. V pojmenování vlastních značek však pivovary pojem české desítky ctí i nadále, pro žíznivé konzumenty je to tak stále spolehlivé vodítko. více
Objevování nových minipivovarů přestalo být soutěžní disciplínou beergeeků. Přibývají ve městech i na venkově, přičemž jejich počet už zvládl překročil čtyři stovky. O úspěchu či dokonce setrvání na trhu ovšem na základě atraktivity nabídky, úrovně prostředí i umění marketingu majitelů rozhodují hosté. Bude zajímavé sledovat, kolik přízně udělí a zachovají třem novým restauračním pivovarům, rozesetým po různých koutech hlavního města. Společným rysem trojice nováčků je zajímavé pivní portfolio a bohatá nabídka kuchyně, ale také vysoké renomé jejich sládků. více
Přesně za dva týdny se začnou otevírat Svatomartinská vína. Podle předběžných odhadů jich na trh letos zamíří přes 2 200 000 láhví, což je obdobné množství jako v loňském roce. Mimořádně teplý a slunečný ročník navíc slibuje vysokou kvalitu. více